Kategoriat
Yleinen

Kalaoppaan toimistolla

Varhainen aamu, koleaa ja vettä sataa kun suuntaan toimistolle. Hymyilyttää, kuten aina kun tiedossa on kalastuspäivä. Vapautetaan vene laiturista ja suunnataan keula kohti apajia.  Sade taukoaa kun päästään paikoille. Pienen pohdinnan jälkeen vieheeksi valikoituu pinkki kalajigi ja ensimmäisen heiton tuloksena nätti parin kilon hauki, ei hullumpi ”toimistopäivän” aloitus.

Sade alkaa uudestaan, mutta se ei masenna, sillä toiminta jatkuu ja isot kalajigit kelpaavat useammallekin hauelle pureskeltavaksi. Matalassa vedessä kalat kurittavat jigejä haukkaamalla pyrstöstä useita kertoja veden roiskuessa näyttävästi. Laitetaan siis ”Henkarit” testiin, mutta tällä kertaa ei löydy kaloilta mielenkiintoa kyseistä himmeliä kohtaan.

Maltetaan pitää lounastauko, kuumaa keittoa termoksesta ja aurinko käy tekemässä pikaisen tervehdyksen iltapäivän aluksi.  

Siirrytään uuteen paikkaan ja vaihdetaan taktiikkaa. Eipä toimi. Palataan kalajigen käyttöön ja johan alkaa vesi pärskymään tärppien muodossa.  Pinkki on selkeästi päivän väri tällä kertaa. Sade jatkuu ja saatuamme pari sopivaa ruokakalaa, toteamme päivän toimistolla olleen erittäin mukava – kuten aina! Siis kohti kotia kokkaamaan hauesta ateria.

Näin vierähti päivä Kalaoppaan toimistolla.

Join the Patrol.

Vastaa